1 dyrekølle af krondyr
25 g smør
½ l. kalve- eller vildtfond
1 hakket løg
2 fed hakket hvidløg
250 g hakket dyrekød
½ bdt hakket persille
2 grene timian
2 grene rosmarin
4 let knuste enebær
50 g tern af vildsvinebacon eller alm. bacon
revet skal af ½ usprøjtet citron
lidt citronsaft
3 spsk fløde
salt og peber
Udben køllen, men lad det lille skankben sidde som ”prop” og håndtag. Kom smør på panden og sauter løg og hvidløg til det er glasklart.
Det hakkede kød blandes med det sauterede løg og krydderurter, fine tern af ristes bacon, enebær, citron og fløde.
Krydr med salt og peber.
Stop farsen i boven og luk med kødnåle.
Læg boven i en lille bradepande, kom små smørklatter over og brun den ved 225º i ca. 15 min., skru ned og hæld fond ved.
Lad den braisere i ca. 1 ½ time. Lad den hvile i 20 min., før den skæres og serveres.