Skal marinere i mindst tre timer - mens du hører thaimusik og drømmer om de små ... herefter kan det gå stærkt og blive lækkert ...
#
500 g rib-eye steaks
Marinade:
2 spsk fishsauce
1 spsk limesaft
Salat:
1 agurk
4 friske chilipebre
8 forårsløg
250 g cherrytomater
2,5 dl frisk mynte
2,5 dl frisk koriander
Dressing:
1 fed hvidløg
2 spsk fishsauce
3 spsk limesaft
1 spsk sukker
2 tsk sojasauce
*
Læg bøfferne i et fad.
Hæld marinade (fishsaucen og limesaften) over og lad det marinere i mindst tre timer.
Hæld marinaden fra og grill bøfferne til de er brunet på begge sider (de skal endelig ikke have for meget, hellere i underkanten).
Dæk dem til og lad dem stå i 5 min. Skær dem herefter i tynde skiver.
Salat: Skær agurken i tynde skiver og hæld dem sammen med finthakket chili, hakket forårsløg, cherrytomater i kvarte og hakkede urter i en stor skål.
Dressing: Pres hvidløget.
Bland alle ingredienserne til dressingen i et glas med låg og ryst det godt.
Tilsæt oksekødet til salaten og hæld dressing over. Vend det hele godt.
--