Logo

Thai kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Denne thailandsk-indspireret kyllingret er meget spændende. Den laves med blandt andet med koriander, ingefær og soya. Kan grilles om sommen. Retten kan spises både kold eller varm med saucen til.

 

 

(4 personer)
1 kylling, delt på længden i to halvdele
3 fed knust hvidløg
2 mel­lemstore, finthakkede rødløg
1 tsk reven ingefær eller galangarod
4 små chili, uden kærner hvis det ikke ønskes for stærkt
1 lime, skallen rives og saften presses ud
1 spsk hakkede korianderblade (cilantro)
1 spsk Hoisinsauce
1 spsk vinaigre
1 spsk fiskesauce (Nam Pla)
1 spsk honning/sirup
1 spsk soya, mørk
1 spsk madolie
 
1. Alle ingredienser blandes.
2. Med en pegefinger løsnes skindet på kyllingehalvdelen.
Gå ind ved halsen og helt ned til låret, hvor skindet også løsnes.
Pas på ikke at komme helt ud til kanterne, der skal laves en tæt "pose".
3. I hver "pose" hældes 1/8 af sauceblandingen, og den mas­seres jævnt ud over kyllingebrystet og låret.
Det yderste af kyl­lingehalvdelene indgnides på alle sider med 1/8 af blandingen.
Hviler siden i køleskab i 2 timer.
Resten af sauceblandingen gi­ves et kort opkog.
4. Om sommeren kan kyllingen grilles på en trækulsgrill.
Det tager cirka 30 minutter.
Den kan også tilberedes i en 220ºC varm ovn i 30 minutter.
Spises varm, lunken eller kold med saucen til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.588 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her