Logo

Thai-kalkun med tomat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Thai-kalkun med tomat

400 g kalkunkød i strimler
1 spsk olie
1–2 spsk finthakket, frisk ingefær
4 fed finthakkede hvidløg
½ frisk chili i små tern
2 porrer i tynde strimler
1 fennikel i tynde strimler
1 peberfrugt i tynde strimler 
1 stor gulerod i tynde strimler
1 ds. hakkede, flåede tomater 
2 dl kokosmælk
2 ½ dl hønsebouillon
2 lime
1 tsk salt og ½ tsk peber

Tilbehør:
4 dl ris (320 g)
1 dl hakket persille


Svits kødet i olien i en gryde til det skifter farve, ca. 2 min.
Tilsæt ingefær, hvidløg og chili og svits endnu i 1 min.

Tilsæt porrer, fennikel, peberfrugt og gulerod og sauter under omrøring i 3 min.
Hæld flåede tomater, kokosmælk og hønsebouillon ved.

Bring det i kog og lad det koge i 5 min.
Vask eller skold limefrugterne og riv skallen.

Pres limefrugterne for saft. Smag retten til med limeskal og -saft, salt og peber.
Server med kogte ris og drys med persille.


Tips: Det stærke i chilier sidder i frøstolen, og i det hvide kød som frøene sidder på. Skærer du frøstolen og det hvide fra chilien, inden du hakker den, bliver retten mindre stærk.

Grønsager pr. person: ca. 300 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.011 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her