400 g kalkunkød i strimler
1 spsk olie
1–2 spsk finthakket, frisk ingefær
4 fed finthakkede hvidløg
½ frisk chili i små tern
2 porrer i tynde strimler
1 fennikel i tynde strimler
1 peberfrugt i tynde strimler
1 stor gulerod i tynde strimler
1 ds. hakkede, flåede tomater
2 dl kokosmælk
2 ½ dl hønsebouillon
2 lime
1 tsk salt og ½ tsk peber
Tilbehør:
4 dl ris (320 g)
1 dl hakket persille
Svits kødet i olien i en gryde til det skifter farve, ca. 2 min.
Tilsæt ingefær, hvidløg og chili og svits endnu i 1 min.
Tilsæt porrer, fennikel, peberfrugt og gulerod og sauter under omrøring i 3 min.
Hæld flåede tomater, kokosmælk og hønsebouillon ved.
Bring det i kog og lad det koge i 5 min.
Vask eller skold limefrugterne og riv skallen.
Pres limefrugterne for saft. Smag retten til med limeskal og -saft, salt og peber.
Server med kogte ris og drys med persille.
Tips: Det stærke i chilier sidder i frøstolen, og i det hvide kød som frøene sidder på. Skærer du frøstolen og det hvide fra chilien, inden du hakker den, bliver retten mindre stærk.
Grønsager pr. person: ca. 300 g