Logo

Tajine de Kefta Tajine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g hakket lammekød
salt
peber

Sauce:
500 g tomater evt. fra dåse
½ tsk cayennepeber
1 hakket løg
2 fed hvidløg
2 spsk raz el hanout (marokkansk krydderiblanding bestående af spidskommen, ingefær, koriander, bukkehornsfrø, galangarod, muskatblomst, kardemomme m.m.)
olie
4 æg

Rør en fars af lammekød og krydder med salt og peber.
Derefter svitses de hakkede løg og hvidløg i olien og der koges en sauce af tomaterne som er findelt med en stavblender. saucen krydres med raz el hanout og cayennepeber og smages til med salt. Kan man ikke skaffe raz el hanout, kan man forsøge sig med at blande sin egen krydderi af ovenstående ingredienser.
Kødet formes som boller på 2-3 cm diameter, der lægges i den lerfaste skål og dækkes med sauce.
Formen stilles tildækket i en varm ovn ved 160° C i 30 minutter. 1 æg pr. person slås ud i saucen mellem kødet, tajinen stilles ind i ovnen igen og æggene og pocheres i 5 minutter til hviden er stivnet og blommen stadig er flydende. Tajinen stilles på bordet og låget tages af lige inden den spises.

Tips:Tajine er den lerform som bruges til tilberedning af mange retter i Nordafrika. En Tajine bruges enten over åben ild eller i ovn. Den færdige ret sættes på bordet i formen med låget på, som tages af mens maden stadig bobler. Har man ikke en Tajine, kan et andet ovnfast lerfad med låg benyttes

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.206 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her