700 g upillede, store rejer
3 spsk vineddike
1 spsk soya sauce
2 spsk tør sherry
2 spsk tomat ketchup
2 tsk sukker
salt
peber
2 spsk Maizena
1 stortløg, skiveskåret
1 grøn peber, skåret i strimler
2 forårsløg, diagonalt skåret
2 tørrede chili, finthakket
1 ½ cm ingefær, finthakket
120 g water chestnuts, skiveskåret
olie
1 ds ananas ringe ( heraf bruges kun 100 g
Marinade:
Eddike, sherry, soya sauce, ketchup, sukker, salt og peber blandes godt; tilsæt rejerne, blandes godt - lad så stå ca. 15 min.
Tag rejerne op og paner dem i Maizena.
Olien varmes op og rejerne steges i ca. 3 min., hvorefter de tages op.
Steg løgene i nogle minutter, tilsæt grøn peber, forårsløg, water chestnut, chili og ingefær hvorefter der steges yderligere 3 - 4 min. under omrøring.
Hæld rejerne tilbage, tilsæt ananas og marinade og steg videre et minut mere.
Server med ris.