Svinemørbrad med morkler og grønsager - en fin opskrift til en middag med vennerne - Spis noget godt i aften
30 g tørrede morkler
600 g svinemørbrad
500 g bladselleri
200 g gulerødder
150 g pasta
4 spsk solsikkeolie
1 spsk sesamfrø
havsalt, peber, paprika
*
A. Læg morklerne i blød i 2½ dl lunkent vand.
Skyl kødet og dup det tørt.
Skyl bladsellerien.
Skræl gulerødderne og skær grønsagerne i skiver.
B. Kog pastaen i saltet vand i 12-15 min.
C. Varm halvdelen af olien op og brun kødet på alle sider.
Si morklerne over en skål og hæld det siede vand ved kødet.
Tilsæt morklerne og lad det små koge under låg i 15 min.
D. Svits grønsagerne i resten af olien i 10 min. Krydr med lidt salt.
E. Krydr kødet med salt, peber og paprika.
Hæld vandet fra pastaen, drys sesamfrø over og anret med kød og grønsager.
Pr portion 1933/464 kJ/kcal. 40 g protein. 25 g fedt. 11 g kulhydrat. 5 g fibre