Logo

Svinemørbrad med bacon og løgmarmelade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinemørbrad med bacon og løgmarmelade

 

Den syrligt-søde løgmarmelade er perfekt tilbehør til svinekød og bacon i stedet for sauce.

Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 30 min. 4 personer

 

#

1 svinemørbrad

peber

100 g bacon i skiver

 

Kartofler:

1 kg kartofler

2 spsk olie

 

Løgmarmelade:

4 rødløg

25 g smør

1 dl æbleeddike

3 dl vand

¾ dl sukker

1 laurbærblad

 

Tilbehør:

400 g grønne bønner

1 lille bundt bredbladet persille

*

 

Skær sener og fedt af mørbraden.

Krydr den med peber og rul baconskiverne fast omkring den.

Læg mørbraden på en bageplade med bagepapir og stil den i en 200 °C varm ovn i ca. 25 min.

Hvis baconen på dette tidspunkt ikke er sprød og lysebrun, kan du give den lidt grill til sidst.

 

Skrub eller skræl kartoflerne, halver dem og vend dem med olie.

Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 25-30 min., til de er gyldenbrune og møre.

Drys kartoflerne med salt.

 

Pil rødløgene og hak dem groft.

Svits dem i en gryde med smør, til de falder lidt sammen og dufter.

Tilsæt æbleeddike, vand, sukker og laurbærblad og lad det hele småkoge i ca. 20 min., eller til næsten al væsken er fordampet.

Lad løgmarmeladen køle lidt af.

 

Nip bønnerne og kog dem 3-4 min. i letsaltet vand.

Skær mørbraden i tykke skiver og server med løgmarmelade, kartofler, bønner og et drys frisk persille.

 

TIPS: Du kan lave løgmarmeladen med almindelige hvide løg i stedet for rødløg

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.405 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her