Den syrligt-søde
løgmarmelade er perfekt tilbehør til svinekød og bacon i stedet for sauce.
Arbejdstid: 25 min.
Stegetid: 30 min. 4 personer
#
1 svinemørbrad
peber
100 g bacon i skiver
Kartofler:
1 kg kartofler
2 spsk olie
Løgmarmelade:
4 rødløg
25 g smør
1 dl æbleeddike
3 dl vand
¾ dl sukker
1 laurbærblad
Tilbehør:
400 g grønne bønner
1 lille bundt bredbladet
persille
*
Skær sener og fedt
af mørbraden.
Krydr den med peber
og rul baconskiverne fast omkring den.
Læg mørbraden på en
bageplade med bagepapir og stil den i en 200 °C varm ovn i ca. 25 min.
Hvis baconen på
dette tidspunkt ikke er sprød og lysebrun, kan du give den lidt grill til
sidst.
Skrub eller skræl
kartoflerne, halver dem og vend dem med olie.
Bred dem ud på en
bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 25-30 min., til de er gyldenbrune
og møre.
Drys kartoflerne med
salt.
Pil rødløgene og hak
dem groft.
Svits dem i en gryde
med smør, til de falder lidt sammen og dufter.
Tilsæt æbleeddike,
vand, sukker og laurbærblad og lad det hele småkoge i ca. 20 min., eller til
næsten al væsken er fordampet.
Lad løgmarmeladen
køle lidt af.
Nip bønnerne og kog
dem 3-4 min. i letsaltet vand.
Skær mørbraden i
tykke skiver og server med løgmarmelade, kartofler, bønner og et drys frisk
persille.
TIPS: Du kan lave
løgmarmeladen med almindelige hvide løg i stedet for rødløg