1 svinemørbrad
2 plader butterdej
havsalt og peber
Fyld:
100 g flødeost 60+
1½ spsk sennep
frisk persille
frisk purløg
Pensling: 1 æg
A. Butterdejsplader tages ud af fryseren, så den er optøet før brug.
B. Ost, sennep og finthakkede krydderurter efter smag røres sammen.
C. Mørbraden renses for fedt og sener og brunes på en pande på alle sider og drysses med salt og peber.
Skær en ca.2 cm.dyb rille på langs af mørbraden, og kom urteblandingen heri.
D. Rul butterdejen ud og smør evt. lidt mere af krydderurteblandingen på dejen inden kødet pakkes ind i dejen.
Pensl med æg og prik 5-6 huller med en gaffel, så dampen kan komme ud.
E. Bages i ovnen ved 200°C i ca.25 min. til butterdejen er fint lysebrun.
Server med Flødekartofler og et godt hjemmebagt brød, fx. Bondebrød
Tips: Der kan bruges andre krydderurter alt efter smag.
Osten kan erstattes med 30+ flødeost, hvis man ønsker at spare på fedtet.
Den færdige ret kan ikke fryses, men du kan stege og tilberede det hele dagen før, sætte det i køleskabet, og så bare pensle og bage retten i ovnen på selve dagen.