Logo

Svinemørbrad, spængt, med jordskokkesalat og sennepscreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I denne ret skal der kun en lille smule salt og sukker til for at gøre en rigtig stor forskel. Kødet sprænges dagen før, og resultatet er både saftigt og smagsfuldt ...

I denne ret skal der kun en lille smule salt og sukker til for at gøre en rigtig stor forskel. Kødet sprænges dagen før, og resultatet er både saftigt og smagsfuldt. Jordskokkerne skal skrubbes rigtig godt, for de skal ikke skrælles, da de serveres råmarineret.

1 stor svinemørbrad

1½ tsk fint salt

1½ tsk sukker

1 spsk ekstra jomfruolivenolie til stegning

Jordskokkesalat:

500 g jordskokker

2 skalotteløg

1 håndfuld bredbladet persille

25 g hasselnøddeflager

1 spsk citronolie

saft af 1 citron

skal af 2 økologiske citroner

50 g hel parmesanost

salt og friskkværnet peber

Sennepscreme:

2 dl syrnet fløde 9%

1 spsk grovkornet sennep

1 spsk ravigotte (sød sennep)

salt og friskkværnet peber

Tilbehør: 600 g kartofler

Dagen før: Afpuds svinemørbraden.

Bland salt med sukker og gnid det godt ind i kødet.

Læg kødet i en frysepose i køleskabet i ca. et døgn.

 

Skrub jordskokkerne rigtig godt fri for jord og skær dem i så tynde skiver som muligt. Brug en skarp kniv eller en mandolin.

Pil og hak skalotteløgene fint og pluk bladene af persillen.

Vend jordskokker med løg, hasselnøddeflager, citronolie, citronsaft og citronskal.

Lad jordskokkerne træk-ke i marinaden, mens det øvrige tilberedes.

Skrub kartoflerne og kog dem møre.

Tænd ovnen på 180°C.

Skyl mørbraden og tør den godt med køkkenrulle.

Varm olien på en pande og brun mørbraden på alle sider.

Kom den i et ovnfast fad med bagepapir og steg den i ovnen i ca. 20 minutter.

Rør syrnet fløde med de to slags sennep og smag til med salt og peber.

Top jordskokkesalaten med flager af parmesan og bredbladet persille.

Krydr med salt og peber.

Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i ca. 5 minutter, før det skæres i skiver.

Server med kartofler, jordskokkesalat og sennepscreme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.892 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her