1 stor svinemørbrad (600 g )
1 pk. bacon i skiver
3 løg
1 håndfuld persille.
Afpuds svinemørbraden for sener m.m., læg den op på et skærebræt. Snit den på langs, dog ikke helt igennem, stop ca. 2 cm. fra bunden.
Åbn mørbraden op og bank den flad.
Snit bacon fint, løget skæres i halve ringe.
Svits bacon og løg i gryde eller på pande, og læg det som en stribe midt på det flade mørbradstykke.
Læg først den nederste tredjedel af mørbraden hen over midten, derefter den tredjedel længst fra dig.
Mørbraden skal være lukket, ligesom hvis den var rullet, den skal blot være "lagt sammen" i stedet for.
Snør mørbraden til med køkkensnor, og brun alle siderne i gryden/panden fra før.
Kom mørbraden i et fad, læg flere løgringe omkring, og hæld lidt væde ved.
Enten vand, hvis det skal være fedtfattigt, eller madfløde.
Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200ºC i 20-25 min.
Tag møbraden ud, fjern snoren og skær den i skiver, UDEN at mørbraden går op.
Læg skiverne ned i fadet, og sørg for at de er dækket til med væde.
Giv hele retten 15 min. mere i ovnen.
Når retten tages ud af ovnen drysses den til med persille.
Tips: Serveres med ris og grønt fx. brocolli.