2 svinemørbrad
Salt
peber
Fedtstof til bruning
4 appelsiner
1 dl rom eller portvin
1 ½ dl piskefløde
1 spsk majsstivelse rørt med 2 spsk koldt vand
100 g sukkerærter i skrå strimler
Tør mørbraderne med køkkenrulle og drys salt og peber på. Skræl en appelsin, skær det hvide af skallen og skær den i meget tynde strimler og kog dem 5 minutter i vand. Si vandet fra og gem strimlerne til saucen. Pres saften af appelsinerne. Brun mørbraderne på alle sider i fedtstof i en gryde. Tilsæt appelsinsaft og rom og lad kødet stege 7-8 minutter, vend det og steg 7-8 minutter på den anden side. Tag kødet op og læg tildækket et sted. Kog saucen ned til ca. 3 ½ dl Tilsæt piskefløden og jævn med majsjævningen. Smag til med salt og peber. Si saucen. Skær kødet i 12-16 stykker og kom dem i saucen. Tilsæt appelsinstrimlerne og sukkerærter i stimler og kog retten igennem.
Kan serveres med frisk pasta og broccoli.