Brug indirekte/direkte grillning
1 knoldselleri
2 kg groft køkkensalt
2 æggehvider
200 g smør
1 spsk fennikelfrø
1 spsk korianderfrø
1 lille bdt purløg
4 svinekoteletter a 250 g med ben, 2-3 cm tykke
½ dl olivenolie til stegning
havsalt og peber
Skræl sellerien og stil knolden i et fad med salt i bunden.
Bland salt og æggehvider og dæk sellerien helt med saltblandingen.
Stil fadet på grillen ved indirekte varme og bag det under låg i 1-1 ½ time.
Lad sellerien trække i 30 minutter.
Bland imens smør med knust fennikelfrø og koriander.
Hak purløg og bland det i smørret.
Pensl koteletterne med olivenolie.
Grill svinekoteletterne på en varm grill som direkte grillning, mens sellerien trækker, og krydr dem med salt og peber.
Slå toppen af selleriens saltlåg.
Server sellerien sammen med koteletterne og smørret.