Logo

Svinekam med ferskener

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg svinekam
2 dåser henkogte ferskener
150 g blødt smør
1 bdt timian
1 hvidløg
15 skiverletrøget bacon
1 glas hvidvin
olivenolie

Rids sværen på kammen.
Hæld væden fra den ene dåse ferskener og riv ferskenerne i mindre stykker ned i en bradepande.
Bland dem med smør, timianblade, salt, peber og to finthakkede hvidløgsfed.
Vend kammen og skær en lomme skråt ned på langs af kødstykket.
Der skal ikke skæres helt ud til enderne.
Pres smørmassen godt ind i lommen.
Læg baconstykkerne på tværs hen over lommen.
Til sidst snøres stegen. Vend den og læg den i bradepanden. Timiankvistene lægges i bunden af bradepanden sammen med hele upillede hvidløgsfed og indholdet af den anden dåse ferskener.
Til sidst hældes lidt hvidvin i bunden af bradepanden, og sværen gnides med salt og en anelse olivenolie.
Steg kødet i ovnen i en god times tid ved 220ºC og lad det hvile i et kvarter bagefter.
Imens stegen hviler, hælder man fedtet fra bradepanden, tilsætter lidt vand og moser hvidløgsfeddene – så har man en dejlig sauce.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.269 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her