Logo

Svinekød i wok med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinekød i wok med grønsager

 

Spring ikke over denne møre og magre kødret, som er lavet på svinekød og nudler. Den kan serveres både til hverdag og fest

• Nudler er rige på kulhydrater • Majs indeholder meget A- og C-vitamin.

Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 10-15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Svinekød i wok med grønsager:

400 g skinkeschnitzel

5 cm frisk ingefær

1 spsk friske rosmarinblade

eller 1 tsk tørret rosmarin

2 spsk soya

2 spsk asiatisk blommesauce

1 citron saften af

500 g Hokkien nudler

1 porre

10 mini-gulerødder

2 selleristilke

1 grøn peberfrugt

300 g mini-majs

 

* Fremgangsmåde:

1 Afpuds kødet og skær det i tynde skiver.

Skræl ingefæren og skær den i tynde strimler.

Bland ingefær, rosmarin, soya, blommesauce og friskpresset citronsaft.

Læg kødet i marinaden og sørg for at alt kød er dækket.

Mariner i køleskabet 1 time eller natten over.

 

2 Bring vand i kog i en stor gryde og kog nudlerne efter pakkens anvisninger.

Lad nudlerne dryppe godt af.

Gør porren i stand og skær den i tynde skiver.

Skyl gulerødderne og skær enderne af.

Skyl sellerien og skær den i tynde skiver.

Skær peberfrugten i tynde strimler.

 

3 Op varm en teflonwok eller en stor teflonstegepande ved god varme.

Lad kødet løbe af og gem marinaden.

Steg kødet til det er gyldent, ca. 3 min.

 

4 Skyl majsene i koldt vand, lad dem dryppe af.

Kom alle grønsagerne i wokken.

Brun under omrøring til grønsagerne er næsten færdige, 4-5 min.

Hæld marinaden i wokken og lad det simre i 1 min.

Server nudlerne til.

 

Tips & råd

 

Svinekød i wok med grønsager

Skær fedt, sener og hinder af kødet, inden du skærer det ud.

Anvend en meget skarp kniv.

 

Svinekød i wok med grønsager

Hookien nudler kan købes i asiatiske butikker. De kan købes løse eller hårdt pakkede i blokke. Følg pakkens anvisninger ved tilberedningen.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 551 = kJ 2314

Kulhydrat 86 g Protein 36 g Fedt 7 g (11%) Fibre 7 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.117 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her