Spring ikke over denne møre og magre kødret, som er lavet på
svinekød og nudler. Den kan serveres både til hverdag og fest
• Nudler er rige på kulhydrater • Majs indeholder meget A-
og C-vitamin.
Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 10-15 min. 4
Portioner
# Råvarer til Svinekød i wok med grønsager:
400 g skinkeschnitzel
5 cm frisk ingefær
1 spsk friske rosmarinblade
eller 1 tsk tørret rosmarin
2 spsk soya
2 spsk asiatisk blommesauce
1 citron saften af
500 g Hokkien nudler
1 porre
10 mini-gulerødder
2 selleristilke
1 grøn peberfrugt
300 g mini-majs
* Fremgangsmåde:
1 Afpuds kødet og skær det i tynde skiver.
Skræl ingefæren og skær den i tynde strimler.
Bland ingefær, rosmarin, soya, blommesauce og friskpresset
citronsaft.
Læg kødet i marinaden og sørg for at alt kød er dækket.
Mariner i køleskabet 1 time eller natten over.
2 Bring vand i kog i en stor gryde og kog nudlerne efter
pakkens anvisninger.
Lad nudlerne dryppe godt af.
Gør porren i stand og skær den i tynde skiver.
Skyl gulerødderne og skær enderne af.
Skyl sellerien og skær den i tynde skiver.
Skær peberfrugten i tynde strimler.
3 Op varm en teflonwok eller en stor teflonstegepande ved
god varme.
Lad kødet løbe af og gem marinaden.
Steg kødet til det er gyldent, ca. 3 min.
4 Skyl majsene i koldt vand, lad dem dryppe af.
Kom alle grønsagerne i wokken.
Brun under omrøring til grønsagerne er næsten færdige, 4-5
min.
Hæld marinaden i wokken og lad det simre i 1 min.
Server nudlerne til.
Tips & råd
Skær fedt, sener og hinder af kødet, inden du skærer det ud.
Anvend en meget skarp kniv.
Hookien nudler kan købes i asiatiske butikker. De kan købes
løse eller hårdt pakkede i blokke. Følg pakkens anvisninger ved tilberedningen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 551 = kJ 2314
Kulhydrat 86 g Protein 36 g Fedt 7 g (11%) Fibre 7 g