1 kg udbenet svinefilet med fedtkant og snøret fast
1 spsk hakket frisk mynte
1 spsk hakket frisk rosmarin
1 spsk hakket frisk persille
salt og peber
1 spsk olivenolie
Baba ganoush:
3 auberginer
saften af 1 citron
1 fed hakket hvidløg
1 god håndfuld bredbladet persille
lidt chili
2-3 spsk tahina pasta (sesampasta)
Bønner:
300 g grønne bønner eller snittebønner
30 g smør
1 dl smuttede flagede mandler
1 fed finthakket hvidløg
Bag auberginerne i ovnen, efter at de er prikket med en gaffel, i ca. 30 min. ved 220°C.
Afkøl dem og flæk dem.
Lad vandet dryppe af, og skrab kødet ud af auberginerne.
Kom det i en blender sammen med resten af ingredienserne til baba
ganoushen, og purer til en ensartet masse, der stilles koldt.
Rul svinefileten i hakkede krydderurter, salt og peber og olie.
Sæt stegen i ovnen ved 220°C og steg den i ca. 20 min., skru ned og steg videre i 20 min. ved 180°, til det er rosa indeni.
Et stegetermometer skal vise 58°C, når stegen tages ud af ovnen, hvorefter
det vil stige yderligere til 65°C.
Mens stegen er i ovnen, snittes bønnerne og blancheres i kogende vand
med salt i 3 min.
Smelt smørret i en pande, og sauter mandlerne heri, til de begynder at tage farve.
Kom så bønner og hvidløg ved, og lad det småstege, til det dufter lifligt af hvidløg.