Logo

Svinefilet med bønner og baba ganoush

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg udbenet svinefilet med fedtkant og snøret fast
1 spsk hakket frisk mynte
1 spsk hakket frisk rosmarin
1 spsk hakket frisk persille
salt og peber
1 spsk olivenolie
 
Baba ganoush:
3 auberginer
saften af 1 citron
1 fed hakket hvidløg
1 god håndfuld bredbladet persille
lidt chili
2-3 spsk tahina pasta (sesampasta)
 
Bønner:
300 g grønne bønner eller snittebønner
30 g smør
1 dl smuttede flagede mandler
1 fed finthakket hvidløg 
 
Bag auberginerne i ovnen, efter at de er prikket med en gaffel, i ca. 30 min. ved 220°C.
Afkøl dem og flæk dem.
Lad vandet dryppe af, og skrab kødet ud af auberginerne.
Kom det i en blender sammen med resten af ingredienserne til baba
ganoushen, og purer til en ensartet masse, der stilles koldt.
Rul svinefileten i hakkede krydderurter, salt og peber og olie.
Sæt stegen i ovnen ved 220°C og steg den i ca. 20 min., skru ned og steg videre i 20 min. ved 180°, til det er rosa indeni.
Et stegetermometer skal vise 58°C, når stegen tages ud af ovnen, hvorefter
det vil stige yderligere til 65°C.
Mens stegen er i ovnen, snittes bønnerne og blancheres i kogende vand
med salt i 3 min.
Smelt smørret i en pande, og sauter mandlerne heri, til de begynder at tage farve.
Kom så bønner og hvidløg ved, og lad det småstege, til det dufter lifligt af hvidløg.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.406 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her