Logo

Sukkersaltet torsk med olivenbraiseret gulerod og pastinak

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sukkersaltet torsk med olivenbraiseret gulerod og pastinak

Et svensk bud på fisk med rodfrugter.  


½ spsk salt
½ spsk sukker
4 stykker torskeryg a 200 g, med skind
6 gulerødder i grove stykker
4 skrællede pastinakker i grove stykker

½ spsk rosmarin
1-2 dl sorte nicoiseoliven
1 spsk smør
Revet skal og saft af ½ usprøjtet citron
1 finthakket rødløg
1 dl finthakket dild
Salt og peber


Bland salt og sukker og drys det ud over torsken.

Kværn lidt peber over torsken.

Lad fisken ligge under plastfilm i stuetemperatur ca. 1 time.

Tør salt-sukkerblandingen af.

Rist torsken ved svag varme med skindsiden nedad på en stegepande ca. 7-10 min. Vend fisken og fortsæt stegningen et par min.

Tag panden af komfuret og læg alufolie over fisken, og lad den hvile til rodfrugterne er færdige - ca. 10-15 min.


Kom gulerødder, pastinakker, rosmarin og oliven i en gryde og dæk med vand.

Tilsæt godt med salt og peber.

Tilsæt en skefuld smør og bring det hele i kog.

Lad det koge til gulerødderne er møre. Hæld vandet fra.

Bland rodfrugterne med citronsaft og -skal, rødløg og dild.

Smag til med salt og peber.


Grønsager pr. person: ca. 350 g
Sæson: Efterår, vinter
Tilberedningstid: 60 min. eller mere

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.188 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her