Et svensk bud på fisk med rodfrugter.
½ spsk salt
½ spsk sukker
4 stykker torskeryg a 200 g, med skind
6 gulerødder i grove stykker
4 skrællede pastinakker i grove stykker
½ spsk rosmarin
1-2 dl sorte nicoiseoliven
1 spsk smør
Revet skal og saft af ½ usprøjtet citron
1 finthakket rødløg
1 dl finthakket dild
Salt og peber
Bland salt og sukker og drys det ud over torsken.
Kværn lidt peber over torsken.
Lad fisken ligge under plastfilm i stuetemperatur ca. 1 time.
Tør salt-sukkerblandingen af.
Rist torsken ved svag varme med skindsiden nedad på en stegepande ca. 7-10 min. Vend fisken og fortsæt stegningen et par min.
Tag panden af komfuret og læg alufolie over fisken, og lad den hvile til rodfrugterne er færdige - ca. 10-15 min.
Kom gulerødder, pastinakker, rosmarin og oliven i en gryde og dæk med vand.
Tilsæt godt med salt og peber.
Tilsæt en skefuld smør og bring det hele i kog.
Lad det koge til gulerødderne er møre. Hæld vandet fra.
Bland rodfrugterne med citronsaft og -skal, rødløg og dild.
Smag til med salt og peber.
Grønsager pr. person: ca. 350 g
Sæson: Efterår, vinter
Tilberedningstid: 60 min. eller mere