Logo

Sukiyaki i wok

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tynde skiver af mørt, marineret oksekød, tofu og grønsager lynsteges og simrer så i en sødlig sauce i den japanske wok. Lige inden de kommes i munden, dyppes stykkerne i en lækker marinade af ingefær og sennep.
4-6 portioner

450 g oksemørbrad
250 g tofu, skåret i tern på 1 cm
200 g sukkerærter eller grønne bønner, halverede på tværs
1 bundt violette forårsløg, skåret på skrå i stykker på 2 ½ cm
saften af 1 limefrugt
1 lille bundt koriander, hakket
både af limefrugt
og en blanding af kogte jasmin- og vilde ris, serveres til

Marinade:
2 ½ cm frisk ingefær, skrællet og finthakket
1 fed hvidløg, presset
1 spsk grov sennep
4 spsk soyasauce
1 spsk sesamolie

Warishita-fond:
2 spsk brunt sukker
3 spsk risvin eller sød sherry
1 dl soyasauce
1 dl grønsagsfond

Læg kød stykkerne mellem to stykker bagepapir og bank dem flade med en kødhammer eller en kagerulle. Skær dem i mundrette strimler på 2 ½ centimeters bredde.
Hæld ingredienserne til marinaden i en skål, tilsæt kød og tofu og vend det godt. Stil blandingen til side. Bland ingredienserne til warishita-fonden i en skål.
Varm en wok eller stegepande op, til den er meget varm, og stil den så over på en brænder på bordet. Læg det marinerede kød og tofu ned i den varme wok og steg nogle få sekunder på hver side. Vend stykkerne med en tang eller et par lange spisepinde. Tilsæt warishita-fonden og grønsagerne til wokken og steg videre i et par minutter. indtil det hele er mørt, tilsæt så limesaft og koriander. 0s marinaden op i små skåle, der kan dyppes i.
Lad gæsterne fiske kød, tofu og grønsager op af wokken med spisepinde og dyppe deres sukiyaki i marinade. Serveres med limefrugter skåret i både og skåle med jasmin- og vilde ris.

Variation:
Sukiyaki kan også tilberedes af vildt eller tunsteaks i stedet for oksemørbrad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.228 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her