Tynde skiver af mørt, marineret oksekød, tofu og grønsager lynsteges og simrer så i en sødlig sauce i den japanske wok. Lige inden de kommes i munden, dyppes stykkerne i en lækker marinade af ingefær og sennep.
4-6 portioner
450 g oksemørbrad
250 g tofu, skåret i tern på 1 cm
200 g sukkerærter eller grønne bønner, halverede på tværs
1 bundt violette forårsløg, skåret på skrå i stykker på 2 ½ cm
saften af 1 limefrugt
1 lille bundt koriander, hakket
både af limefrugt
og en blanding af kogte jasmin- og vilde ris, serveres til
Marinade:
2 ½ cm frisk ingefær, skrællet og finthakket
1 fed hvidløg, presset
1 spsk grov sennep
4 spsk soyasauce
1 spsk sesamolie
Warishita-fond:
2 spsk brunt sukker
3 spsk risvin eller sød sherry
1 dl soyasauce
1 dl grønsagsfond
Læg kød stykkerne mellem to stykker bagepapir og bank dem flade med en kødhammer eller en kagerulle. Skær dem i mundrette strimler på 2 ½ centimeters bredde.
Hæld ingredienserne til marinaden i en skål, tilsæt kød og tofu og vend det godt. Stil blandingen til side. Bland ingredienserne til warishita-fonden i en skål.
Varm en wok eller stegepande op, til den er meget varm, og stil den så over på en brænder på bordet. Læg det marinerede kød og tofu ned i den varme wok og steg nogle få sekunder på hver side. Vend stykkerne med en tang eller et par lange spisepinde. Tilsæt warishita-fonden og grønsagerne til wokken og steg videre i et par minutter. indtil det hele er mørt, tilsæt så limesaft og koriander. 0s marinaden op i små skåle, der kan dyppes i.
Lad gæsterne fiske kød, tofu og grønsager op af wokken med spisepinde og dyppe deres sukiyaki i marinade. Serveres med limefrugter skåret i både og skåle med jasmin- og vilde ris.
Variation:
Sukiyaki kan også tilberedes af vildt eller tunsteaks i stedet for oksemørbrad.