600 g strudsesteg
margarine til bruning
1 stk appelsin
1 spsk sukker
1 stk citron
2 dl hvidvin
1 stk finthakket skalotteløg
2 ½ dl hønsebouillon
lidt majsstivelse
salt og peber
evt. 1-2 spsk appelsinlikør
Skræl appelsin og citron og fjern den hvide hinde på indersiden af skallen.
Skær skallen i super tynde og lange strimler og giv dem et opkog i vand.
Spul med koldt vand og dryp af i sigte.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det på begge sider i en gryde.
Tag kødet op og rør skalotteløg og sukker i. Lad det karamellisere.
Tilsæt hvidvin og kog den ned til det halve.
Tilsæt bouillon, saften fra appelsinen og ½ citron.
Læg kødet tilbage i gryden og kog det under låg ca. 10 minutter på hver side til kødet er rosa indeni. Tag stegen og hold den varm.
Jævn til en tynd sauce med majsstivelse udrørt med koldt vand.
Tilsæt appelsin/citron-strimler og smag til med salt og peber og evt. appelsinlikør.
Serveres med råstegte kartoffelbåde og grønne bønner.