1500 g udbenet vildsvinekølle eller bov
10-12 let knuste enebær
100 g smør
2 dl kogende bouillon
1 dl portvin
1 dl piskefløde
2 spsk Maizena
ribsgelé
Marinade:
¾ l rødvin
1 snittet blegselleristilk
4 skiver citron
1 dl olie
1 tsk stødt oregano
1 smuldret timiankvist
1 lille ituskåret løg
1 laurbærblad
Køllen afpudses. Alt til marinaden sammenpiskes grundigt og kødet lægges i marinaden 1 - 2 døgn.
Køllen tages derefter op, aftørres og gnides med enebær, strøs med salt og lægges i bradepanden. Smørret fordeles i små stykker ovenpå køllen, og den brunes ved kraftig varme ca. 225ºC.
Bouillon og halvdelen af marinaden hældes nu ved og den steger videre ved 180ºC. Dryppes af og til under stegningen. Efter 1 time hældes resten af marinaden ved og der steges endnu 1 time.
Skyen sies herefter fra, skummes og sættes over varmen sammen med portvin og fløde. Bringes til kogepunktet og jævnes nu med Maizena, smag herefter til med ribsgele.