Polenta er en slags
majs-pasta, der kan serveres med de samme sauce, som man bruger til pasta. Du
kan servere polenta nykogt eller som her, lade den stivne, før du skærer den i
skiver og griller eller steger dem.
Arbejdstid: ca. 20
min. Koge/stegetid: 15-65 min. Afkøling: min. 1 time. 4 personer
#
Polenta:
1 liter vand
2 tsk salt
250 g minutpolenta
(eller almindelig polenta eller groft majsmel)
25 g frisk revet
parmesanost
Tomatsauce:
4 modne tomater
1 fed hvidløg
3 spsk olie
saft af 1 appelsin
1 håndfuld frisk
oregano eller basilikum
salt og peber
*
GIV vandet et opkog,
og tilsæt salt.
Tag gryden af
varmen, og pisk polentamelet i vandet lidt ad gangen.
Sæt gryden tilbage
på blusset, og skru ned til lav varme.
Skift piskeriset ud
med en ske, og rør grundigt i grøden.
LÆG låg på gryden,
og lad grøden simre i 5 min. (minutpolenta) eller ca. 1 time (alm. polenta og
groft majsmel).
Rør af og til, så
grøden ikke brænder på.
TILSÆT parmesanost,
smag evt. til med mere salt, og bred grøden ud i en firkantet form foret med
bagepapir.
Sæt den koldt i
mindst 1 time og gerne til næste dag.
VASK tomaterne, og
skær dem i både. Pil hvidløgsfeddet, og hak det groft.
SAUTER tomater og
hvidløg i olie ved middelhøj varme i 4 min.
Tilsæt appelsinsaft
og grofthakket oregano eller basilikum, og lad saucen småkoge i endnu 2 min.
Smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med lidt vand.
VEND den stivnede
polenta ud på et skærebræt, og skær den i firkanter.
Steg dem på en varm
grill pande eller stegepande stænket med olie 3-4 min. på hver side.
SERVER den sprøde
polenta med tomatsaucen og evt. lidt friskrevet parmesanost som drys.