Logo

Stegt kylling i ovn eller stegegryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt kylling i ovn eller stegegryde

 

Hvis tiden er rigtig knap, behøver du ikke engang selv at tilberede kyllingerne. De kan købes grillstegte og varme mange steder. Men det er god økonomi at stege selv, især hvis du har købt kyllinger på tilbud.

Til 4 personer + rester til 1-2 dage. Tilberedningstid: 1½ time + evt. optøningstid for frosset fjerkræ

#

2-3 kyllinger

persille

smør

salt og peber fra kværn

1-2 dl bouillon

*

1. Frosne kyllinger skal optøes først og posen med indmad tages ud.

Kyllingeleveren kan bruges i en postej og resten kan koges med i en suppe.

2. Tør kyllingerne af med køkkenrulle og gnid dem ind- og udvendig med salt og groft peber.

Fyld dem med rigeligt persille og en god klat smør (20-30 g).

Luk evt. åbningen med en kødpind eller en tandstikker.

3. Læg kyllingerne i bradepanden.

Fordel smørklatter over dem og sæt bradepanden i en varm ovn ved 250 °C i et kvarter, til kyllingerne er gyldne.

Skru ned til 185 °C og hæld lidt bouillon ved.

4. Dryp kyllingerne, mens de steger.

Stegetiden er ca. 1½ time.

5. Kyllingerne kan også steges i gryde.

Så brunes de i smør på alle sider.

Vend dem med to træskeer.

Der skal rask varme til.

Senere skrues der ned for varmen, bouillonen hældes ved og der lægges låg på gryden.

Stegetiden er 45-60 min, alt efter kyllingernes størrelse.

Der bliver en dejlig sauce ved denne fremgangsmåde.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.836 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her