En let krydret fiskeret med inspiration fra middelhavskøkkenet.
500 g fast hvid fisk, fx sejfilet eller havtaskekæber i store tern
saft af ½ citron
3 spsk hvedemel
2 spsk olivenolie til stegning
250 g ærter
Tilbehør: Nye kartofler, løse ris eller lyst brød
Tomatsauce:
2 ds flåede hakkede tomater
10 tråde safran
½ bundt hakket persille
1 spsk frisk estragon eller 1 tsk tørret
1 fed hakket hvidløg
1 spsk olivenolie
20 g revet hård ost, fx emmentaler
Stænk fisketernene med citronsaft og lad dem trække 10 min.
Lav imens tomatsaucen.
Kog tomaterne med safran i et kvarters tid.
Bland persille, estragon, hvidløg og olivenolien.
Gem en skefuld af blandingen og kom resten i tomatsaucen sammen med osten.
Giv saucen et opkog og smag til med salt og peber.
Vend fiskestykkerne i hvedemel blandet med salt og peber og steg dem gyldne, ca. 3 min. på hver side afhængig af, hvilken slags fisk man bruger.
Hæld tomatsaucen og ærterne over fisken og varm retten igennem.
Stryg fiskestykkerne med det sidste af krydderurte-blandingen og server med det valgte tilbehør.
Tips: Brug friskbælgede ærter, når de er i sæson.
Du får en mere raffineret tomatsauce, hvis du dræner de flåede tomater og i stedet tilsætter lidt vin og fiskebouillon.
Grønsager pr. person: 250 g