Go'e
ben er for dem, der synes, at det er skønt at spise med fingrene og gnave og
lege stenalder-mennesker. Denne udgave er stegt i ovnen med en tynd skysauce og
en salat af rodfrugter, som bager med i ovnen.
Arbejdstid:
25 min. Stegetid. 50-60 min. 4 personer
#
Go'e
ben:
1
kg stegeben, ribben eller andre flade ben fra gris
salt
og peber
½
liter vand
8
stilke timian
Lun
salat af bagte rodfrugter:
6
gulerødder, gerne flere farver
2
persillerod eller pastinak
½
knoldselleri
4 spsk
olie
3 spsk
æbleeddike
1
bundt bredbladet persille
2
fed hvidløg
salt
og peber
Tilbehør:
1
kg kogte kartofler
*
Skær
stegebenene i mindre stykker, så der er et ben i hvert stykke.
Krydr
benene med salt og peber, og læg dem på en stegerist.
Sæt
stegeristen over en bradepande med ½ liter vand i bunden, og sæt det i ovnen
ved 180 °C varmluft.
Steg
benene i 50-60 min., til de er godt brune og sprøde.
Skræl
alle rodfrugterne, og skær dem i grove stykker.
Bland
dem med 2 spsk olie, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
Stil
pladen i ovnen over kødet, og bag grønsagerne ca 35 min, til de er gyldenbrune
og møre.
Si
stegeskyen fra bradepanden over i en kasserolle.
Skum
fedtet af, og kog saucen ind til der er ca. 2 dl.
Smag
til med salt og peber.
Rør
olie og eddike sammen med finthakket hvidløg og grofthakket persille.
Vend
dressingen sammen med de bagte grønsager, og smag salaten til med salt og
peber.
Anret
salaten i en skål eller fad.
Drys
benene med friske timianblade, og server dem med kogte kartofler, skysauce og
den lune salat.