Kært barn har mange navne. Squash, courgette eller zucchini er navne som er almindeligt brugt om denne vidunderlige grønsag, som kan spises rå, bagt, stegt eller dampet. Resultatet er næsten altid forrygende.
Den følgende ret er ekstremt hurtig og let at lave og egner sig ligegodt som tilbehør som til selvstændig ret. Smagskvaliteten er højnet lidt ved at pensle squashen med en smule marinade og gratinere den med lidt ostefyld. 2 personer.
2 squash
Marinade:
saften af ½ citron 1 tsk olie
2 fed hvidløg salt
Ostefyld:
¼ pose rucola
2 tomater
2 spsk revet ost (maks. 20+/10%)
salt og peber
Tænd for ovnen på 200°C.
Skyl squashene og skær dem i skiver fra blomstenden mod stilkenden. De skal dog ikke skæres helt igennem, men stadig sidde fast i stilkenden.
Læg dem derefter på en bageplade med bagepapir, og pres skiverne fra hinanden, så de udgør en vifte.
Pisk marinaden sammen og pensl den overvifterne.
Bag squashene i ovnen i 15 min.
Rucola og tomaterne hakkes og vendes sammen med osten.
Smag til med salt og peber.
Kom fyldet over de letbagte squash, og bag dem yderligere i 10 min., inden de serveres.
Tips: Har du travlt, kan du nøjes med at dryppe lidt citron over squashene samt salt og peber.
Fyldet kan varieres på et utal af måder, men tænk på, hvad du skal spise til. Hvis du er til kød, kan du med fordel blande lidt parmaskinke i fyldet.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 3,9 g 26 %
Protein: 6,9 g 21 %
Kulhydrat: 18,1 g 54%
Kostfiber: 4,3 g
Energiindhold: 571 kJ