Logo

Sprødstegte ål, råstuvede kartoflerog rødbedesylt med blåbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprødstegte ål, råstuvede kartoflerog rødbedesylt med blåbær

Rødbedesylt med blåbær:

600 g små rødbeder i halve, tynde skiver

1 spsk smør og olie

2 dl æbleeddike

1 dl vand

4 spsk sukker

¼ tsk groft salt

250 g friske blåbær

 

Sprødstegte ål:

1,5 kg friske, flåede ål

150 g hvedemel eller rugmel (ca. 1,5 dl)

1½ tsk fint salt

friskkværnet peber

4 spsk smør og olie

 

Råstuvede kartofler med citronskal:

1 liter sødmælk øko

1 kg skrællede kartofler i korte tykke stave

3 spsk hvedemel

1 tsk fintrevet citronskal

1 spsk groft salt

friskkværnet peber

 

Pynt: hakket frisk kruspersille og fintrevet citronskal

 

Rødbedesylt med blåbær:

Varm smør/rapsolien i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune.

Svits rødbedeskiverne i ca. 4 min.

Tilsæt eddike, vand, sukker og salt og lad rødbederne koge ved svag varme og under låg i ca. 8 min.

Kom rødbederne i en skål, vend blåbær i og lad blandingen trække tildækket i mindst 3 timer.

Vend forsigtigt i blandingen et par gange.

 

Sprødstegte ål: Skær ålene i mindre stykker (á ca. 6 cm).

Kom hvedemel, salt og peber i en stor plastikpose egnet til madvarer.

Kom ålestykkerne i posen, luk og vend godt rundt.

Lad halvdelen af smør- og rapsolien blive gylden i en pande.

Brun halvdelen af ålestykkerne på alle sider (ca. 2 min. i alt).

Læg dem i en bradepande og brun resten af stykkerne.

Steg alle ålestykkerne færdige midt i ovnen ca: ½ time ved 150°C.

 

Råstuvede kartofler med citronskal:

Bring 9 dl af mælken i kog i en stor tykbundet gryde - under omrøring.

Tilsæt kartoffelstavene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør ofte.

Kom resten af mælken og hvedemelet i melryster og ryst det godt sammen.

Hæld jævningen i kartoflerne under forsigtig omrøring og kog stuvningen ved svag varme, stadig under forsigtig omrøring, i ca. 5 min.

Tilsæt citronskal, salt og peber og smag til.

 

Ved serveringen: Server de stegte ål med rødbedesylt med blåbær og råstuvede kartofler drysset med persille og citronskal.

 

Tips: Rødbedesylt med blåbær kan tilberedes 2 døgn før serveringen.

Fryseegnet: Ikke afprøvet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.436 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her