Logo

Sprødt kalvebryst med kapers og peberrod og chokolade-creme brûlée

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprødt kalvebryst med kapers og peberrod og chokolade-creme brûlée

 

Kogt, mørt kalvebryst giver en dejlig suppe til sauce. Her er kødet paneret og stegt sprødt, så det får ekstra smag. Dessertklassikeren creme brûlée er i denne luksusudgave lavet med chokolade.

 

Sprødstegt kalvebryst med kaperspeberrodssauce, sølvbeder og sellerikartoffelsne

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca. 2 timer. Kødet er fryseegnet

 

#

750 g kalve- eller oksebryst

2 tsk groft salt pr. liter kogevand.

250 g suppeurter (fx løg, gulerod og selleri)

2 laurbærblade

½ tsk hele peberkorn

2 dl rasp

25 g smør

2 spsk olie

 

Sauce:

½ liter suppe fra kødet

2½ spsk majsstivelse

3 spsk kapers

2-3 spsk peberrod

4 spsk bredbladet persille

 

Tilbehør:

1 sølvbede

 

Selleri-kartoffelsne:

750 g melede kartofler

½ knoldselleri

*

 

Læg kødet i en gryde, dæk med vand, og tilsæt salt.

Bring vandet langsomt i kog, og fjern skum fra overfladen med en stor ske.

Tilsæt suppeurter og krydderier, og lad kødet simre i ca. 2 timer under låg, til det er mørt.

Si suppeurter og krydderier fra.

 

Kog skrællede kartofler og skrællede stykker af selleri møre i ca. 20 min. i vand uden salt.

Hæld kogevandet fra.

Pres kartofler og selleri igennem en purésigte, og krydr med salt og peber.

Skær sølvbeden i mindre stykker.

Læg dem i en sigte over kogende vand, og damp dem møre i 5-8 min.

Krydr med salt.

 

Kog suppen ind til passende smag, og si ½ liter over i en gryde.

Jævn med majsstivelse rørt med lidt koldt vand, og kog saucen i ca. 4 min.

Tilsæt afdryppede kapers, fintrevet peberrod og hakket persille.

Smag til med salt og peber.

 

Skær det lune kød i firkanter, ca. 3 cm tykke og 4-5 cm lange.

Dyp kødet i kogelage, og derefter i rasp.

Brun kødet på alle sider i gyldent smør og olie på en pande.

Server de stegte stykker kalvebryst med sølvbede og selleri-kartoffelsne.

 

Sprødt kalvebryst med kapers og peberrod og chokolade-creme brûlée

 

Chokoladecreme brûlée

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: 40 min. Hviletid: ca. 2 timer

 

#

2 spsk kakao

2½ dl piskefløde

2½ dl sødmælk

25 g mørk chokolade

8 æggeblommer

50 g + 2 spsk sukker

*

 

Pisk kakao sammen med fløde og mælk i en gryde.

Varm blandingen op, til den næsten koger, og rør chokoladen i, så den smelter.

 

Rør æggeblommerne sammen med sukker i en skål.

Rør den lune chokoladeflødeblanding i æggemassen.

 

Hæld cremen i 4 små ovnfaste skåle.

Sæt dem i et ovnfast fad med koldt vand halvt op ad skålene.

Sæt fadet i ovnen ved 150 °C i ca. 30 min. til cremen akkurat er stivnet.

 

Lad skålene køle lidt af, og sæt dem utildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.

 

Drys sukker i et tyndt, jævnt lag på den kolde creme i skålene.

Sæt dem under ovngrillen (ca. 10 cm fra grillen), til sukkeret karamelliserer eller brug en gasflamme til at "brænde" sukkeret med.

Server straks.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.072 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her