Saltlage:
1 liter vand
200 g salt
2 spsk sukker
Kogning:
vand
2 gulerødder
1 mellemstort løg
1 kvist løvstikke
3 hele nelliker
1 laurbærblad
6 peberkorn
Græskargratin:
1 ½ kg græskar
50 g smør
200 g emmentaler
groft salt
hvid peber
1 dl suppe
Sauce:
4 dl suppe
1 dl korender
1 spsk eddike
lidt majsmeljævning
Køb evt. kødet færdigsprængt eller salt det selv.
Saltning af kød:
Kom kødet i en skål, der passer til størrelsen af kødet.
Mål saltlagen ud, så kødet lige kan dækkes af lagen.
Kog lagen igennem og afkøl den helt før kødet kommes i.
Stil det koldt til næste dag.
Tag kødet op af saltlagen, kom det i en gryde, hæld vand på, så det står lige op over kødet, og bring det i kog.
Skum suppen og kom ituskårne løg og gulerødder samt krydderier på.
Lad det småkoge til kødet løsner let fra benene.
Det tager ca. 2 timer eller ca. 1 time i trykkoger.
Tag kødet op af suppen, når det er mørt og si suppen.
Skær græskarret i nogle stykker, fjern kernerne og skræl det.
Skær det i terninger på ca. 1 cm.
Svits terningerne i smørret og kom salt og peber ved.
Riv osten. Kom græskarterninger og ost lagvis i et smurt ovnfast fad.
Slut med et lag ost. Hæld lidt suppe over.
Sæt fadet i ovnen ved 225°C i ca. ½ time.
Tilbered saucen af suppen.
Kom korender i og smag til med lidt eddike, peber og måske salt.
Skær kødet i skiver og server det med gratineret græskar, sauce og groft brød.