Bag en lækker tærte
til aftensmaden. Den kan nydes både varm eller lun, så det er perfekt
terrassemad. Der er fuldkornsmel i dejen, så bunden bliver ekstra sprød, og
dejen skrider ikke under bagningen.
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: ca. 30 min. 4 personer
# Ingredienser til :
Tærtedej:
125 g hvedemel
75 g grahamsmel
eller rugmel
½ tsk salt
100 g koldt smør
3 spsk cremefraiche
18%
Fyld:
600 g spinat
25 g smør
3 æg
2½ dl cremefraiche
18%
salt og peber
150 g gedeost i
rulle
Tilbehør: grøn salat
eller tomatsalat
*
Sådan laves Spinattærte
med gedeost:
Bland de to slags
mel og salt sammen.
Skær det kolde smør
i små stykker og hak det sammen med melet - med et mørdejsjern eller i en
foodprocessor.
Tilsæt cremefraiche,
og ælt dejen hurtigt sammen.
Tryk dejen ud i en
smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter), eller rul den ud, og læg den i formen.
Prik bunden med en
gaffel, og forbag den ved 175 °C i ca. 12 min.
Skyl spinaten
grundigt og slyng den tør.
Smelt smørret i en
stor gryde, og vend spinaten i til den falder sammen.
Kog spinaten godt
igennem, til al væsken er kogt væk, og lad den dryppe af i en sigte.
Pisk æg og
cremefraiche sammen med salt og peber.
Bland spinaten med
æggemassen, og bred den ud i tærteformen.
Skær gedeosten i skiver,
og læg dem oven på spinaten.
Bag tærten i ca. 30
min., til æggemassen føles fast, og tærten er let lysebrun på toppen.
Server tærten varm
eller lun - f.eks. med en grøn salat eller tomatsalat.
----------- ooo OÔO ooo -----------