Ugens grønne er en
lækker tærte. Er du i bekneb for tid, kan du bruge en færdigkøbt tærtedej og
evt. en pakke frossen hel spinat til fyldet.
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 40 min. 1 tærte til 4 personer
#
150 g hvedemel
100 g smør
1 tsk salt
100 g kvark eller
fromage frais
Fyld:
250 g frisk spinat
1 bundt forårsløg
1 spsk smør
3 æg
2 dl fløde
1 dl revet ost
*
Findel smørret i
melet og bland salt og kvark i.
Saml dejen og lad
den hvile koldt 20 min.
Rul dejen ud til en
rund plade og beklæd en smurt tærteform (22 cm i diameter) hermed.
Forbag ved 225 °C i
10min.
Skyl og slyng
spinaten.
Rens forårsløgene og
snit dem fint.
Damp grønsagerne i
en gryde med smør 3-5 min. og krydr med salt og peber.
Fordel dem i den
forbagte tærtebund.
Pisk æggene sammen
med fløden og hæld det over.
Drys med ost og bag
tærten færdig ved 175 °C i 30-35 min.
Server tærten direkte
fra ovnen eller bare lun.
En grøn salat vendt
med en fransk dressing (sennep, vineddike, olie, salt og peber) vil passe godt
til.