2 løg
2 spsk smør eller margarine
1 spsk (oliven)olie
500 g hakket oksekød
100 g champignon (eller flåede tomater)
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 bouillonterning
salt og peber
1 tsk oregano
1 bdt klippet purløg (eller persille)
Tilbehør: reven ost, spinatnudler, kogt efter anvisningen på posen - se også Kogning af pasta, spaghetti, makaroni under Tillæg
*
Hak løgene fint og lad dem snurre lidt i fedtstoffet uden at tage farve.
Tilsæt kødet og vend det, til det smuldrer.
Kom champignon direkte ned i gryden og tilsæt bouillonterningen, der er opløst i 2 dl vand.
Smag til med salt og peber og tilsæt oregano og lidt klippet purløg. Gem lidt til pynt.
Læg låg over og lad saucen småsnurre i 35-45 minutter - tilsæt om nødvendigt lidt mere væde.
Server saucen med kogte spinatnudler, drysset med purløg og server yderligere friskreven ost eller halve hårdkogte æg til.