Logo

Spinatfarseret oksesteg med madeirasauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½-2 kg oksefilet afpudset
4 fed hakkede hvidløg
1 ½ tsk knuste peberkorn
1 ½ tsk fennikelfrø
 
Fars:
400 g spinat
1 stort løg
2 fed hvidløg
200 g champignoner
2 spsk smør
6 skiver afskorpet franskbrød i terninger
1 æg
1 tsk fennikelfrø
salt, friskkværnet peber
 
Sauce:
2 dl oksebouillon
2 dl madeira eller sherry
 
Begynd med farsen.
Nip og skyl spinaten, kom den på stegepanden med væden som hænger ved, læg låg på og kog 2-3 minutter over svag varme indtil spinaten er faldet lidt sammen.
Tag den op, afkøl den og hak den groft.
Tryk overskydende vand ud med hænderne.
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Svits løg og hvidløg i smørret 2 minutter.
Tilsæt champignonerne og kog indtil væsken er væk.
Tag panden væk fra varmen og tilsæt afdryppede spinat,
franskbrødsterninger, æg, fennikelfrø, salt og peber.
Lav forsigtigt en lang og dyb lomme i den brede ende af oksestegen med en lang, skarp kniv.
Fyld farsen i.
Sy åbningen til med et stykke bomuldsgarn eller luk den med et par
kødnåle.
Bland hakket hvidløg.
Knuste peberkorn og fennikelfrø ok kom blandingen på kødet.
Varm grillen op.
Pensl risten med lidt olie.
Læg kødet på indirekte varme og grill 60 minutter eller indtil
centrumstemperaturen er mellem 55-60ºC for rosa, lidt rød og 70ºC for
gennemstegt.
Tag kødet af og pak det ind i alufolie.
Hæld saften fra kødet i en gryde og tilsæt bouillon og madeira/sherry.
Bring i kog og kog saucen lidt ind.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.657 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her