Frikadeller behøver ikke at være traditionelle. Prøv disse spicy
frikadeller, som skal grilles på panden eller grillen. Du finder den lækre
opskrift her.
4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 45 min.
# Ingredienser
500 g hakket kalv og flæsk
3 spsk ketchup
1 nip chili (efter smag)
150 g løg
3 fed hvidløg
1 æg
2 spsk hvedemel
2 spsk persille
Smagfuld karry kartoffelsalat:
650 g kartofler (gerne nye danske)
50 g løg
1 dl mayonnaise
1 dl cremefraiche
2 spsk dijonsennep
1 tsk karry
2 spsk kapers
100 g grøn peberfrugt
8 cherrytomater
1 drys friske krydderurter
Tilbehør:
500 g agurkesalat
*
Spicy grill frikadeller:
Rør først hakket kalv og flæsk sejt med 1 spsk salt.
Kom derefter ketchup, 1 finthakket løg og chili, presset
hvidløg, æg, hvedemel, hakket persille og friskkværnet peber i.
Rør farsen godt sammen (køl gerne farsen af 1 time inden den
skal grilles).
Grill eller steg frikadellerne ved høj varme i ca. 5 min. på
hver side.
Kartoffelsalat:
Kog kartofler i letsaltet vand i ca. 20 min.
Køl kartoflerne af.
Bland mayonnaise, cremefraiche og dijonsennep sammen med
karry, revet løg, kapers, hakkede syltede agurker, hakket grøn peber, halve
cherrytomater og friske krydderurter.
Smag til med salt og peber
Tips: Kan serveres med syltede agurker.