6 kammuslinger
250 g havkat
6 skiver bacon
2 citroner
frisk dild
Marinade:
1 ½ dl Hvidvin
2 spsk citronsaft
3 spsk olie
1 tsk paprika
½ tsk salt
¼ tsk peber, friskkværnet
1 spsk sukker
1 spsk dild, friskhakket
Bland vinen med citronsaft, olie, salt, peber, sukker og hakket dild i en skål. Hvis man bruger store kammuslinger, skæres disse igennem. Skær fisken i stykker 4-5 cm, og kom begge dele i marinaden. Bland og lad skålen stå tildækket og koldt i 2-3 timer.
Skær baconen igennem en gang. Skær citronen i skiver og derefter i halve eller kvarte. Hæld lagen fra fisken og gem den til pensling, Rul en skive bacon om hver kammusling og sæt dem på spid, skiftevis med fiskestykker og citronskiver, og læg dem på grillen.
Stegetiden er ca. 10 minutter, og der vendes jævnligt, til baconen er stegt. Pensl med marinaden nu og da. Drys med hakket dild ved servering.
Tips: Kan man ikke skaffe friske kammuslinger, må man bruge dybfrosne. Gem lagen, som dannes under optøningen, og bland den i marinaden. Istedet for havkat (også kaldet koteletfisk) kan en anden fast fisketype sagtens bruges.