Ovn eller grill - steg spareribs marineret i øl, det er
perfekt til en lun dansk sommeraften. Med nye kartofler, sprød spidskål og snaskede
spareribs.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Samlet tid: 7 timer 30 min.
# Ingredienser
Spareribs:
1800 g revelsben (kamben - svinebryst)
Marinade:
2 ds hakkede, flåede tomater
1 flaske mørk øl
8 spsk ahornsirup
4 spsk china soja
2 chili (vælg selv styrke)
10 fed hvidløg
4 spsk hvidvinseddike
2 tsk tabasco
Tilbehør:
1 bdt. persille
1 kg kartofler
Citronfløde:
1 citron
2 dl piskefløde
2 spsk sukker
salt og peber (efter smag)
1 spidskål, ca. 800 g
1 tsk stødt kommen
*
Start gerne på spareribsene dagen før.
Kog spareribs i ½ time i letsaltet vand.
Derefter skal marinaden mikses – så rør alle ingredienser
sammen.
Så skal de lune spareribs bades i marinaden i køleskabet,
meget gerne natten over
Næste dag (hvis du har haft tålmodighed til at marinere
natten over) steges spareribs’ne i ovnen ved 210 °C, til de er gennemvarme og
gyldne – det tager faktisk kun 4-5 minutter på hver side
Du kan også grille de marinerede spareribs på gas- eller
kulgrill
Kartoflerne koges, persillen skylles og hakkes, og så vendes
kartoflerne lige rundt i persillen inden servering
Når du skal lave citronfløden, river du først citronskallen
og presser derefter saften af citronen.
Rør fløde sammen med citronsaft, citronskal, sukker, kommen,
salt og peber, og lad det stå i ca. 20 minutter, til det bliver tykt
Fjern de yderste, grove blade fra spidskålen.
Skær kålen i grove stykker og vend det i citronfløden lige
inden servering.