Ved at langtidsstege spareribs bliver de møre, saftige og
meget lækre, her med coleslaw, bagt kartoffel og sourcreme
# Ingredienser
Spareribs:
4 sider ribben (gris)
Rib rub
Sticky and sweet BBQ sauce
Carolina gold BBQ sauce
Rib rub:
150 g salt
85 g sort peber (kværnet)
85 g gule sennepsfrø (kværnet)
75 g røget paprika
75 g brun sukker
65 g selleri frø (kværnet)
50 g spidskommen (kværnet)
20 g muskatnød (pulver)
Sticky
and sweet BBQ sauce:
165 g tomat ketchup
145 g tomatpure
80 g røget whisky
80 g æblecidereddike
20 g worcestershire sauce
15 g ahornsirup
5 g salt
5 g sellerifrø (kværnet)
2 g sort peber
0,5 g cayenne
Carolina gold BBQ sauce:
300 g dijon sennep
150 g eddike
150 g æblecidereddike
60 g worcestershire sauce
8 g salt
0,5 g cayenne
Sourcreme:
½ l piskefløde
4 spsk kærnemælk
Mayonnaise:
1 æggeblomme
1 tsk sennep
1 tsk sherryeddike
150 ml vindruekerneolie
salt og peber
Coleslaw:
1 spidskål (fint snittet)
2 gulerødder (revet)
1 løg
30 g revet peberrod
3 g sellerifrø (kværnet)
2 g sort peber
25 g eddike
10 g flormelis
100 g hjemmelavet mayonnaise
75 g hjemmelavet sourcreme
salt
Bagt kartoffel:
4 store bagekartofler
salt til at bage på
sølvpapir
200 g sprødt bacon i tern
4 blade ramsløg (fint skåret)
1 skalotteløg (fint hakkede)
1 bdt purløg (fint skåret)
200 g hjemmelavet sourcreme
200 g revet parmesanost
olie
salt og peber
*
Tilberedning:
Rør fløde og kærnemælk sammen og lad stå ved 18-20 °C i 12
timer før retten skal serveres.
Sourcremen skal være tyk og smage syrligt.
Bland alle ingredienserne til 'Rib rub' sammen og gør klar
til brug.
Bland alle ingredienserne til 'Sticky and sweet BBQ sauce'
sammen og gør klar til brug.
Bland alle ingredienserne til 'Carolina gold BBQ sauce'
sammen og gør klar til brug.
Gnid spareribsene god ind i Rib rub marinaden og lad dem
marinere på i køl i 12 timer.
Vend spidskål og løg med en smule salt og lad stå i et par
timer på køkkenbordet.
Lav den hjemmelavede mayonnaise ved at piske æggeblomme godt
med salt, eddike og sennep.
Olie tilsættes i en tynd stråle til det blive mayonnaise.
Bland nu mayonnaise, sourcreme, peberrod, sellerifrø, sort
peber, flormelis og salt i.
Vend kål, løg og gulerødder sammen.
Vend derefter coleslaw dressingen i kålen lidt ad gangen til
den rigtige konsistens rammes og smag til.
Coleslawen sættes på køl indtil servering.
Bag nu spareribsene, pakket ind i sølvpapir, ved 110 °C i en
ovn i 4-5 timer.
Vask kartoflerne godt
Pak kartoflerne ind i sølvpapir og læg dem på saltet - bag
kartoflerne i 45. min ved 180 grader.
Pak nu kartoflerne ud af sølvpapiret og læg kartoflerne
direkte på saltet.
Bag kartoflerne yderligere i ca. 30 min ved 180 °C eller til
de er helt møre.
Vend nu den hjemmelavede sourcreme med revet parmesan,
skalotteløg, purløg, ramsløg, salt og peber i en skål.
Sæt et kryds midt i kartoflerne, læg sourcreme i kartoflerne
og pyntes med bacon, purløg og olie.
Når spareribsene er møre fjernes sølvpapiret og spareribsene
smøres godt ind i sticky and sweet BBQ sauce, og der skrues op for varmen så
spareribsene karamelliseres.
Når spareribsene er karamelliseret skæres de ud og serveres
med Carolina gold BBQ sauce, bagekartoflerne og coleslawen.