Marineret i vadouvan og piment d'Espelette, sellericreme og Cévennes-løg
600 g slag fra højreb
Vadouvan
Piment d'Espelette
1 knoldselleri
5 dl fløde
1 hvidløg
2 løg
3 spsk. hyldeblomsteddike
lidt smør
frisk timian
Okseslaget skæres fri for sener og fedt.
Det marineres dagen før i lidt vadouvan, piment d'Espelette og oliven olie.
Slaget grilles af og steges i ovnen ved 160°C i ca. 10-15 min. alt efter tykkelse.
Knoldsellerien skrælles og koges i mælk.
Hvidløget pilles og bages mørt i ovnen med lidt olivenolie.
Fløden reduceres til det halve.
Selleri, fløde og hvidløg blendes til en lind creme og smages til med salt.
Løgene skrælles og skæres i tynde ringe på en mandolin.
Sauteres i smørret, til de er glasklare uden at tage farve, og smages til med hyldeblomsteddike og fint hakket timian.
Anret med lidt kalvesauce smagt til med sommertrøfler og friske ærtespirer.
--