500 g skinke- eller wokstrimler
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 blomkål eller spidskål (ca. 500 g)
250 g sukkerærter
6 gulerødder i mindre stykker (ca. 450 g)
1 spsk smør og olie
2 små knuste fed hvidløg
1 spsk fintrevet frisk ingefær
3 dl hønsebouillon
1 spsk citronsaft
1 spsk majsstivelse, fx Maizena
1 bundt grofthakket persille
Tilbehør: 320 g løse ris, fx parboiled ris
Kog ris efter anvisningen på emballagen.
Vend kødet med salt og peber, og lad det trække.
Del imens blomkålen i buketter.
Nip sukkerærterne og snit dem i mindre stykker. Skær gulerødderne.
Lad fedtstoffet blive godt varmt og rist kødet i en varm wok - tag det op.
Steg gulerødder og blomkål i wokken sammen med hvidløg og ingefær i ca 5 min.
Vend kød og sukkerærter i wokken.
Rør den kolde bouillon sammen med citronsaft og majsstivelse og hæld det i wokken.
Bring retten i kog og kog i ca. 3 min. Kog det igennem et par minutter.
Lad det blive gennemvarmt, smag til og drys med persille.
Fryseegnet: Ikke afprøvet