2 dl oksekød finskåret i små lunser
2 spsk finthakket frisk skrællet ingefær
1 spsk finthakket hvidløg
2 hele forårsløg
3-6 hele tørrede røde chilipeber, uden kerner
1 stor rød peberfrugt
1 spsk Hoisin sauce
7-8 spsk olie (sesam eller vindruekerneolie)
skræl fra 2 omhyggeligt vaskede appelsiner
Vask appelsinerne grundigt. Skræl dem med en kartoffelskræller, således at en smule af det hvide bliver siddende på skallen. Skær appelsinskallen i meget smalle strimler, ca. 2 cm. lange
Skræl og hak ingefær og hvidløg. Skær forårsløget diagonalt i ca. 2 cm lange stykker. Skær peberfrugten i ca. 2 cm. lange strimler. Kødet skæres ud i ca. 3 cm. lange strimler. Frøene fra chilipeberne fjernes.
Opvarm 2-3 spsk olie i en wok og steg forsigtigt orangeskallerne til de er brune og sprøde. De må ikke blive sorte. Det tager højst 2 minutter. Tag appelsinskallerne op med en hulske og anbring dem på et stykke køkkenrulle. Lad olien blive i Wokken.
Skru ned for varmen under wokken og steg chilipeberne uden at de bliver brændte. Tages herefter op og anbringes på et stykke køkkenrulle til afdrypning.
Hæld nogle få spiseskefulde olie i wokken og tilsæt kød og hoisin sauce. Rør konstant i et minut og tilsæt så ingefær og hvidløg. Forsæt med at røre i 2-3 minutter indtil kødet er næsten færdigstegt.
Tilsæt peberfrugter og steg i 1 ½ minut. Tilsæt forårsløg og steg i ½ minut. Drysses med appelsinskal og chilipeber. Vend dem i retten og server straks med ris.
Tips: I stedet for oksekød kan fx. anvendes kylling eller kalkunkød. Der kan ligeledes tilsættes bambusskud, vandkastanier og peberfrugter kan undlades - retten kan således varieres på mange måder. Det er dog vigtigt at fastholde dybstegningen af appelsinskaller.
Mængden af chili kan også nedsættes væsentligt, efter smag.
Hoisin sauce er en relativt tyk og lidt sød soyabaseret sauce. Det kan købes færdigt i de fleste asiatiske forretninger.