Hvidvinssyltede urter:
2 store gulerødder i grove stykker
100 g grønne bønner
½ tsk salt
2 løg i både
1 lille agurk uden kerner i grove stykker
½ courgette i grove stykker
½ dildskærm eller ½ tsk dildfrø
Lage:
1 dl hvidvin
2 dl vand
90 g sukker (1 dl)
2 dl eddike
Sennepsstegte sild:
½ spsk fiskesennepspulver
1 dl vand
8 sildefileter eller 4 hele sild
80 g rugmel (1 ½ dl )
1 spsk salt og 1 ½ tsk peber
2 spsk smør
Tilbehør: Rugbrød
Hvidvinssyltede urter:
Pisk en lage af hvidvin, vand, sukker og eddike sammen - pisk til sukkeret er opløst.
Kog gulerødder og bønner i letsaltet vand i 2-3 min. Tag dem op.
Læg gulerødder, bønner, løg, agurk, courgette og dildskærm i en skål.
Hæld lagen over grønsagerne og stil dem på køl i mindst 24 timer.
Sennepsstegte sild:
Skær rygfinnen af sildene.
Rør sennepspulver og vand sammen og smør sildene med blandingen på begge sider. Læg sildene sammen på langs.
Bland rugmel med salt og peber og vend sildene heri.
Steg sildene ved jævn varme i smørret i ca. 5 min på hver side.
Lad dem hvile i 5 min. efter stegningen.
Tag de hvidvinssyltede urter op af lagen, og server dem med de stegte sild og rugbrød.
Tips: De hvidvinssyltede urter kan holde sig i 3 dage på køl.
Du kan røre noget ekstra fiskesennep og sætte den på bordet.
Overskydende stegte sild kan marineres i eddike og lidt vand smagt til med sukker.
Grønsager pr. person: ca. 250 g