Bund:
1 rund form med diameter ca. 22 cm
25 g gær
4 dl mælk
1 spsk olie
2 tsk sukker
1,1 l. hvedemel.
Fyld:
6 hakkede hårdkogte æg
2 dåser krabber(170 g) eller tun i vand
100 g røget laks i små tern
1 dl cremefraiche, 18 %
100 g let mayonnaise
½ dl finthakket purløg
½ dl fintklippet dild (kan udelades)
Pynt:
200 g let mayonnaise
1 dl cremefraiche, 18 %
500 g rejer med skal
1-200 g røget laks
60 g lakserogn
½ agurk
citron
Bunden:
Smuldr gæren i skålen
Lun mælken med fedtstoffet til 37°C.
Hæld væsken over gæren og rør til den er opløst. tilsæt salt og sukker.
Rør så meget hvedemel i dejen, at den slipper skålen.
Drys lidt hvedemel over og lad den hæve tildækket ca. 30 min.
Tag dejen op, ælt den igennem og læg den i springformen.
Lad den igen hæve ca. 30 min.
Bages på en rist nederst i 200°C varm ovn i ca. 30 min.
Vend brødet ud på en rist og lad det køl af under et klæde.
Del det i tynde bunde. (Kan deles i 6 bunde)
Rør ingredienserne til fyldet sammen. Fordel det mellem bundene.
Rør mayonnaise og cremefraiche sammen til pynten.
Rør ikke for meget, for cremen risikerer da at blive tynd.
Fordel blandingen ovenpå og på siderne af tærten.
Pynt med pillede rejer, små ruller lakseskiver, lakserogn, agurkeskiver og citron.
Tips:
Den færdige tærte kan ikke fryses, men bundene er fryseegnede.