unghanebryst
1 del salvie
1 del løg
2 dele hvidt brød uden skorpe
1 del smør
1 hvidløg
Kinesisk fin pasta 150 g
Brøndkarse
1 dl fløde
Brystet fra unghanen deles i to og lægges på ovnfast plade.
Salvie, løg, brød og smør blendes til harmonisk masse og smøres op på
pergamentpapir.
Stilles på køl. Når salviesmørret har sat sig, skæres det ud, så det
dækker bryststykkerne.
Bages i ovn ved 220°C i 20 min.
Garniture:
Pastaen koges på normal vis med salt og olie.
Brøndkarsen blendes, og 1 dl kogende fløde hældes op i blenderen og
smages til med salt og peber. Sigtes tilbage i gryden, hvor fløden har
kogt.
1 helt hvidløg deles i to med lidt smør på toppen.
Bages 20 min. sammen med unghanen i forvarmet ovn ved 220°C.
Som pynt kan bruges fx. syltet græskar, purløg stegt i lidt olie på
pande, frisk basilikum - generelt alt, hvad der let og ferskt.