4 røgede sild
2 stilke rabarber
3 spsk extra jomfruolivenolie
1 spsk sukker
Friskkværnet peber
Salat:
2 bdt rucola
1 bdt rød sennep salat
2 bdt mangold salat (kendes også som bladbede, og sølvbede)
1 aubergine
1 spsk extra jomfruolivenolie
Salt, hvid peber
Skær auberginen i lange strimler.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med olivenolie.
Krydr med salt og peber.
Bag strimlerne i ovnen ved 200ºC i ca. 20 minutter.
Skær rabarberstilkene i tynde diagonale skiver.
Rist i olien, krydr med sukker og kværnet peber og rist videre til sukkeret er smeltet.
Undlad at røre for meget i rabarberne, da de ellers nemt bliver til kompot!
Fjern ben og skind fra de røgede sild og lad så vidt muligt fileterne være hele.
Skyl og tør salaterne godt.
Fordel salaterne på tallerkenerne og stik auberginestrimlerne ind i. Fordel sildefileter og bagte rabarber på salaten og dryp til sidst med olivenolie.