Peberfrugtdressing:
200 g kvark 1%
3 spsk finthakket syltet rød peberfrugt
2 spsk finthakket løg
2 spsk sød chilisauce
2 tsk friskpresset citronsaft
4 spsk vand
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
240 g agurk
300 g kolde, pillede aspargeskartofler
1 liter hovedsalat revet i grove stykker (ca. 100 g)
4 tomater i grove stykker (ca. 200 g)
½ blomkål i små buketter (ca. 200 g)
100 g rensede radiser evt. med top
Hertil
500 g røgede ørreder eller -makrel
240 g groft brød
Peberfrugtdressing: Vend kvark, peberfrugt, løg og de øvrige ingredienser sammen i en skål.
Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Flæk agurken og fjern evt. kernerne - med en teske.
Skær agurken i skiver og kartoflerne i mindre stykker.
Ved serveringen: Læg en bund af salatblade i et stort fad.
Anret herpå kartofler, tomater, blomkål, radiser og agurk.
Rør peberfrugtdressingen igennem.
Tilsæt evt. mere vand, hvis dressingen er for tyk.
Kom dressingen i en skål og server den til salaten.
Tips: Peberfrugtdressingen kan tilberedes med cremefraiche 18% i stedet for kvark - udelad vand i dressingen.
Fryseegnet: Nej