Honningdressing:
25 cl fromage frais 0,3%
1 spsk akaciehonning
1 spsk japansk sojasauce
1 spsk friskpresset citronsaft
½ tsk groft salt
Oksebøffer:
2 tsk smør og olie
2 bøffer af oksefilet (ca. 300 g)
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
4 skrællede gulerødder (ca. 200 g)
1 avocado (ca. 175 g)
1 spsk friskpresset citronsaft
1 dåse røde kidneybønner i saltlage (ca. 400 g)
2 liter fintstrimlet romainesalat (ca. 200 g)
2 finthakkede rødløg (ca. 100 g)
½ tsk havsalt, fx læsø eller maldon
Tilbehør: 240 g landbrød
Honningdressing: Vend alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål og stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag dressingen til.
Oksebøffer: Lad smør- og rapsolien blive gylden i en pande.
Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side.
Steg derefter kødet ved jævn varme i 4-6 min. (afhængig af bøffernes tykkelse) - vend dem af og til.
Drys kødet med salt og peber og lad bøfferne hvile tildækket i ca. 10 min.
Høvl lange, tynde strimler af gulerødderne, fx med en kartoffelskræller.
Flæk avocadoen, fjern sten og skind og skær avocadoen i skiver på tværs.
Vend avocadoskiverne i citronsaft.
Hæld kidneybønnerne i en sigte og overbrus dem med koldt vand.
Lad bønnerne dryppe af.
Læg romainesalat, gulerodstrimler, rødløg, bønner og avocado lagvis i et stort, fladt fad. Drys med salt.
Skær de lune bøffer i tynde skiver og anret dem på salaten.
Server honningdressingen i en skål ved siden af.
Tips: I stedet for selv at stege bøffer kan man anvende kold roastbeef eller stegt kylling i salaten. Fryseegnet: Nej