Marinade:
1 tsk friskpresset citronsaft
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
3 spsk vindruekerneolie
Salat:
1 røget ørred (ca. 150 g)
100 g Apetina i tern
1 liter friske små spinatblade (ca. 100 g)
75 g agurk i tændstiktynde stave
Tilbehør: smørristet hjertebrød
Marinade: Pisk citronsaft sammen med salt og peber.
Pisk olien i lidt efter lidt. Smag til.
Salat: Rens den røgede ørred for skind og ben. Del den i mindre stykker.
Skyl spinatbladene godt og fjern evt. de groveste ribber.
Vend spinatbladene i marinaden og fordel bladene på 4 portionstallerkener.
Læg herpå agurk, ørred og ost.
Tips: Røget laks kan anvendes i stedet for røget ørred. Ikke fryseegnet.
Frokostforslag:
Sprød butterdej med dildcreme og rejer
2 plader frossen butterdej (ca. 150 g)
Dildcreme:
100 g Apetina i tern
1 dl cremefraiche 9%
1 tsk friskpresset limesaft
0,5 dl finthakket frisk dild
½ tsk sukker
friskkværnet peber
Fyld:
300 g rejer optøede frosne
2 tomater (ca. 240 g)
1 liter skyllede blandede babysalatblade (ca. 50 g)
Pensling: 1 sammenpisket æggeblomme
Pynt: dildkviste
Læg butterdejen til optøning på køkkenbordet i ca. 15 min.
Dildcreme: Tag nogle tern ost fra til pynt.
Pisk resten af osten blød med en håndmixer.
Tilsæt cremefraiche og pisk resten af ingredienserne i.
Stil ostecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Del butterdejspladerne på midten.
Skær halvt igennem hver butterdejsfirkant fra hjørne til hjørne, så der bliver et kryds i midten. Pensl butterdejsstykkerne med æggeblomme.
Læg butterdejsstykkerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ca. 15 min. ved 225°C, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
Fyld: Pres forsigtigt vandet ud af rejerne og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Skær tomaterne i både og fjern kerner og stilk med en kniv.
Skær tomatkødet i tynde strimler.
Ved serveringen: Flæk butterdejsstykkerne.
Læg de 4 bunde på portionstallerkener og anret herpå ostecreme, salat, rejer og tomatstrimler.
Læg lågene på og pynt med dildkviste og lidt ost.
Energiindhold for "frokosten" pr. portion: 1325 kJ
Energifordeling: Protein: 25%, Kulhydrat: 23%, Fedt: 52%
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 45 min.