400 g frost rødfiskfileter
Marinade:
1 æggehvide
½ tsk salt
2 tsk sherry
1 spsk kartoffelmel
olie til friturestegning
Sauce:
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk sesamolie
1-2 tsk reven frisk ingefær
1 tsk hakket rød chili
2 spsk ketchup
1 dl vand
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk sukker
Stegte ris:
200 g rå tigerrejer
1 spsk sesamolie
1 tsk honning
2 porrer
2 spsk soyasauce
kogt ris af 240 g parboiled ris
Tilbehør: 4 skiver brød
Pynt: ½ mangofrugt
Fiskefileterne skæres i 3cm tykke stave. Marinaden piskes sammen.
Fisk og marinade kommes i en plastpose og trækker i køleskab 30 min.
Fisken dybsteges indtil den er gylden, ca. 3 minutter og afdryppes på køkkenrulle.
Skalotteløg og hvidløg hakkes og svitses i wok eller på stegepande – uden at tage farve.
De øvrige ingredienser tilsættes og saucen koges 3 minutter.
Fisken kommes op på en tallerken, pyntes med mango og saucen hældes over.
Tigerrejerne pilles og svitses i olie og honning indtil de er gennemstegte og tages op.
Porrerne skæres i strimler og svitses.
Soya sauce og ris tilsættes og varmes igennem.
Rejerne vendes ned i risen.