Logo

Sødsur rødfisk med stegte ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

400 g frost rødfiskfileter

Marinade:
1 æggehvide
½ tsk salt
2 tsk sherry
1 spsk kartoffelmel
olie til friturestegning

Sauce:
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk sesamolie
1-2 tsk reven frisk ingefær
1 tsk hakket rød chili
2 spsk ketchup
1 dl vand
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk sukker

Stegte ris:
200 g rå tigerrejer
1 spsk sesamolie
1 tsk honning
2 porrer
2 spsk soyasauce
kogt ris af 240 g parboiled ris

Tilbehør: 4 skiver brød
Pynt: ½ mangofrugt

Fiskefileterne skæres i 3cm tykke stave. Marinaden piskes sammen.
Fisk og marinade kommes i en plastpose og trækker i køleskab 30 min.
Fisken dybsteges indtil den er gylden, ca. 3 minutter og afdryppes på køkkenrulle.
Skalotteløg og hvidløg hakkes og svitses i wok eller på stegepande – uden at tage farve.
De øvrige ingredienser tilsættes og saucen koges 3 minutter.
Fisken kommes op på en tallerken, pyntes med mango og saucen hældes over.
Tigerrejerne pilles og svitses i olie og honning indtil de er gennemstegte og tages op.
Porrerne skæres i strimler og svitses.
Soya sauce og ris tilsættes og varmes igennem.
Rejerne vendes ned i risen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.867 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her