8 sildefiletter (ferske sild).
1 tsk salt.
½ bundt dild.
Kogelage:
2 ½ dl vand.
2 ½ dl eddike.
1 tsk salt.
2 tsk sukker.
7 hele hvid peber.
7 hele allehånde (let knust).
1 stort laurbærblad.
Karry kartofler:
1 kg kogte/afkølede kartofler - skåret i skiver.
150 g mayonnaise.
4 spsk cremefraiche 18%.
2 spsk citronsaft.
3 spsk fint revet løg.
3 spsk karry (eller efter smag).
Pynt:
Rød peberfrugt.
Dild.
Rullesild:
De skyllede sildefileter lægges med kødsiden opad - strøs med salt, og 1 dildkvist lægges på hver filet.
Fileterne rulles fast sammen fra hoved mod halen, lægges tæt sammen i ovnfast fad eller gryde med sammenføjningen nedad.
Ingredienserne til kogelagen blandes og får et opkog.
Hældes derefter straks over silden.
Dampes ved forvarmet ovn ca. 20 minutter ved 150°C eller i gryde ca. 8 minutter ved svag varme.
Låg lægges over. Silden afkøles i lagen, må gerne trække 3-4 timer.
Karrykartofler:
Mayonnaisen blandes med citronsaft og cremefraiche.
Karry og revet løg tilsættes, smages til med salt og peber.
Kartoflerne blandes med dressingen.
Karrykartoflerne anrettes på fad og pyntes med en hel rød peberfrugt skåret i terninger.
Ved siden af lægges de velafdryppede "rullesild", som pyntes med friske dildkviste.