4 friskfangede skaller, helst små som sild
Marinade:
1 mellemstortløg
2 laurbærblade
10 sennepskorn
10 hele peberkorn
4 nelliker
4 enebær
4 dl kryddereddike
2 ½ dl vand
1 ½ dl sukker
rugmel og smør til stegning
Yderligere:
4 bagekartofler
1 lille porre
2 gulerødder
1 bdt dild
salt og peber
1 dl god olivenolie
saften af ½ citron
Pynt:
friske krydderurter, fx. basilikum
løgringe
salat
Marinade:
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og giv dette et opkog. Stil det tilside.
Skallerne renses og befries for skæl og hoved. Vendes i rugmel og steges på pande i smør.
Krydres med salt og peber. Lægges i marinaden og stilles koldt.
Lad dem trække natten over, jo længere, jo bedre, for at mørne de små sideben i fisken.
Yderligere:
Bagekartoflerne vaskes og bages i ovnen ved 200ºC i ca. 1 time, til de er møre.
Afkøles og befries for skal. Skæres i passende stykker.
Porre og gulerødder renses.
Skæres i passende stykker og gives et opkog i kogende saltet vand. Afkøles.
Olivenolie, citronsaft, salt, peber og hakket dild blandes, tilsættes kartoflerne og urterne.
Anretning:
Fisken anrettes på tallerken med kartoffelsalaten, salat, løg og friske urter som pynt.