1 roastbeef på 1 kilo
250 g champignon
100 g valnødder
2 fed hvidløg
2 spsk blødt smør
2 glas rødvin
2 dl hønsebouillon
Maizena
Smør til stegning
Champignonerne, valnødderne og hvidløgene hakkes groft.
25 gram smør smeltes i en gryde, og champignon og hvidløg ristes let. Valnødderne tilsættes og ristes ganske kort med. Roastbeefen skæres op på langs, og der skæres ind i siderne, så man får en lidt større flade.
Hele fladen smøres med de to spsk smør.
⅔ af champignonerne, hvidløgene og valnødderne fordeles på fladen. Den rulles sammen og snøres godt.
25 gram smør smeltes, og stegen brunes på alle sider.
Den steges færdig i ovnen i cirka 25-30 minutter ved 200ºC.
Hviler 20 minutter under lidt alufolie og et viskestykke. Resten af fyldet hældes i stegesmørret fra stegen og ristes godt. Bouillon og rødvin tilsættes, det koger i cirka 30 minutter.
Tilsæt eventuelt stegesky fra stegen i ovnen.
Saucen smages til med salt og peber og jævnes med Maizena rørt ud i koldt vand.
Serveres med kartofler og ristede champignoner.